PočetnaOpremaIP KamereMobotix D25 IP kamera

Mobotix D25 IP kamera

Mobotix D25M

Dome IP Kamera sa 1 sočivom i 6.2 MegaPixel senzorom

Mobotix D25 je elegantna i diskretna kamera bazirana na vrhunskoj tehnologiji koja omogućava do 30 HiRes slika u sekundi i odličan kvalitet slika čak i pri uslovima loše osvetljenosti.

Mobotix D25 kamera je savršeno pogodna za bilo koji zadatak. Jednom kamerom i širokougaonim sočivom pokriva se celokupna prostorija. Savremena 6.2 MP tehnologija omogućava veoma detaljne slike i glatke video strimove čak i u tamnim okruženjima.

Uz snimljeni zapis visoke rezolucije, raspoloživ je i 8x digitalni zoom koji je poboljšan u odnosu na prethodne modele zahvaljujući 6.2 MP senzoru. Kamera poseduje i inteligentni senzor pokreta (MxActivitySensor).

Kamera je robusna, bez održavanja, pogodna za spoljnu i unutrašnju montažu u svim vremenskim uslovima.

Opcioni su Vandalizam, On-Wall, In-Ceiling i Outdoor Wall Mount setovi za odgovarajuće instalacije.

Nije potreban nikakav eksterni DVR.

Pojavom najnovijeg firmware-a MX-V4.3.2.68 ova kamera poseduje MxAnalytics – analitiku koja omogucava prikupljanje statistickih podataka o ponašanju ljudi i objekata. Ova korisna alatka je pre bila dostupna samo na Q25 kamerama ali je sada dostupna na svim modelima sa jednim sočivom ( D25 , M25 , Q25 , T25 , i25 , c25 , p25 i S15M ).

Mobotix
 • Kolor ili Crno/Bela, interna/eksterna IP kamera sa Web-serverom
 • 6.2 MP rezolucija (3072 x 2048), osetljivost 0,005 lux-a (kolor), 0,001 (crno-bela)
 • 15 fps (HD), 12 fps (MEGA), 6 fps (QXGA), 4 fps (5MP), 4 fps (6.2MP)– Live/Recording
 • Kompresija: MxPEG, M-JPEG, JPG, H.264 (samo SIP video)
 • 1/1.8” CMOS senzor, 6.2 MP, progressive scan (slika bez treperenja)
 • Snimanje na Micro SD karticu (integrisana 4GB, proširiva do 128GB) ili eksterni hard disk (NAS)
 • Kontinualno snimanje i/ili startovanje na alarm
 • Kamera menja podešavanje snimanja/alarma za dan/noć, radno/neradno vreme
 • Alarm nadzornom centru (zvučni, vizuelni, e-mail, FTP, IP telefonija (VoIP, SIP) ili samostalna reakcija
 • Odvojeni opcioni mrežni modul za zvuk (ExtIO)
 • Izbor različitih sočiva: 180˚,105˚, 90˚, 60˚, 45˚, 31˚, 15˚, 8˚, Varifokal
 • Otporna na udar – Fiberglas
 • POE, 4.5W, IP65, -30˚/+50˚C, bez grejanja i hlađenja, bez eksternog kućišta

Megapixel tehnologija uz Zoom i Panning

Sa mega-rezolucijom od 2 x 6.0 miliona pixela (3072x2048) i true-color-imagining sistemom za vernost boja, MOBOTIX mrežne kamere postižu rezoluciju 12 x veću nego klasične analogne kamere.

Malo opterećenje propusne moći mreže

MOBOTIX patentirani MxPEG format prenosa slike i zvuka zahteva minimalni kapacitet LAN mreže i ima odgovarajuće rešenje za prenos preko WAN-a (digitalni vod, Frame Relay, iznajmljena veza).

Dvosmerni Audio - Voice over IP i ISDN

MOBOTIX kamere imaju ugrađen mikrofon i zvučnik za dvosmeri audio prenos koji je usklađen sa prenosom slike putem VoIP. Kamera može i emitovati prethodno snimljenu poruku kao upozorenje osobama ispred kamere.

Memorisanje video-audio zapisa

MOBOTIX kamere imaju integrisanu memoriju koja omogućava memorisanje događaja ili kontinualnog snimka. Za memorisanje dužih snimaka odlaganje se vrši putem IP mreže na Buffalo Terabite storage u dužini i nekoliko nedelja. Čak i upotreba regularnog Pentium IV PC-a omogućava prikaz i čuvanje slike sa do 30 kamera istovremeno.

Besplatan Mobotix softver, bez sistema licenci

MOBOTIX MxControlCenter je besplatna Windows aplikacija za prikaz slike sa MOBOTIX kamera bez ograničenja u broju kamera. Za pristup MOBOTIX kameri i prikaz prethodno snimljenih događaja dovoljan je i Internet Explorer. Kontrola pristupa sa password-om i nivoima privilegija je omogućena.

Otporna na sve vremenske uslove

MOBOTIX kamere su namenjene za internu i eksternu upotrebu i otporne su na sve vremenske uslove od –30˚C do +60˚C. Ne treba im dodatno hlađenje leti ili grejanje zimi. Do kamere ide samo mrežni UTP kabl, kroz koje se kamera i napaja upotrebom Power Over Ethernet standarda.