PočetnaOpremaIP KamereMobotix C25 unutrašnja IP kamera

Mobotix C25 unutrašnja IP kamera

Unutrašnja IP kamera od 360 stepeni sa senzorom od 6.2 MegaPixela za ugradnju u spušteni plafon

Elegantna, minijaturna, kompaktna, IP nadzorna kamera, namenjena za unutrašnju montažu za ugradnju u spušteni plafon. Zahvaljujući tome što može da pokrije svih 360˚ bez slepih uglova, u panorama (180˚- od zida do zida) pregledu i četvorostranom pregledu iz četiri različita ugla istovremeno, C25 predstavlja jedinstveno rešenje za sve moguće scenarije. C25 takođe “ispravlja” efekat ribljeg oka direktno u kameri, tako da korisnik na svom PC-u gleda normalno postavljenu perspektivu.

Sa jednom C25 pokriva se kompletna sala, hol, površina dela zgrade. Virtuelnom PTZ funkcijom korisnik se “kreće” kroz živu sliku ili snimak, koristeći detalje dobijene sa 5 kao i 6.2 Megapikselnog senzora.

Ova kamera zamenjuje do 4 klasične analogne ili IP kamere. Ugrađuje se u spušteni plafon, takoreći je neprimetna. Kamera ima integrisan zvučnik, mikrofon, MxBus i inteligentan senzor pokreta MxActivitySensor i MxAnalytics alate video analize.

Takođe joj nije potreban nikakav DVR. I zaista ne bi rekli da je ovo sigurnosna kamera …

Pojavom najnovijeg firmware-a MX-V4.3.2.68 ova kamera poseduje MxAnalytics – analitiku koja omogucava prikupljanje statistickih podataka o ponašanju ljudi i objekata. Ova korisna alatka je pre bila dostupna samo na Q25 kamerama ali je sada dostupna na svim modelima sa jednim sočivom ( D25 , M25 , Q25 , T25 , i25 , c25 , p25 i S15M ).

 

Mobotix


Double panorama


Quadview


Fisheye video


Normal image video


Panorama fokus video

 • Hemisferna kamera sa 360° pregledom za kompletno nadgledanje prostorije
 • Quad View za prikaz 4 različita ugla odjednom
 • Panorama 180° slika za instalaciju na bočni zid
 • Nadzornoj službi olakšano praćenje situacije - jednim pogledom vidi ceo prostor
 • Bez mehaničkih pokretnih delova, izdržljiva i laka za održavanje, za unutrašnju montažu u spuštenom plafonu
 • 6.2 MP rezolucija (3072 x 2048), osetljivost 0,005 lux-a (kolor), 0,001 (crno-bela)
 • Snimanje direktno u kameri na MicroSD (ugrađena 4GB kartica) ili eksterni hard disk (NAS)
 • 15 fps ( MEGA/HD), 6 fps (QXGA), 4 fps (5MP), 4 fps (6.2MP)
 • Kompresija: MxPEG, M-JPEG, JPG, H.264 (samo SIP video)
 • Savršen dizajn niskog profila za ugradnju u plafon
 • Automatska promena konfiguracije/snimanja/alarma – dan/noć, radni/neradni dan
 • Programiranje alarma na kretanje, MxActivitySensor, vreme, svetlost, buku, temperaturu, IP paket
 • Potrošnja 4.5W
 • Dvosmerna komunikacija preko mikrofona i zvučnika (opciono)
 • Signal In/Out, aktiviranje ekternih uređaja
 • VoIP, SIP, udaljena kontrola preko DTMF signalizacije, emitovanje poruka na događaj
 • POE, IP30, 0˚/+40˚C, bez grejanja i hlađenja, bez eksternog kućišta

Megapixel tehnologija uz Zoom i Panning

Sa mega-rezolucijom od 2 x 6.0 miliona pixela (3072x2048) i true-color-imagining sistemom za vernost boja, MOBOTIX mrežne kamere postižu rezoluciju 12 x veću nego klasične analogne kamere.

Malo opterećenje propusne moći mreže

MOBOTIX patentirani MxPEG format prenosa slike i zvuka zahteva minimalni kapacitet LAN mreže i ima odgovarajuće rešenje za prenos preko WAN-a (digitalni vod, Frame Relay, iznajmljena veza).

Dvosmerni Audio - Voice over IP i ISDN

MOBOTIX kamere imaju ugrađen mikrofon i zvučnik za dvosmeri audio prenos koji je usklađen sa prenosom slike putem VoIP. Kamera može i emitovati prethodno snimljenu poruku kao upozorenje osobama ispred kamere.

Memorisanje video-audio zapisa

MOBOTIX kamere imaju integrisanu memoriju koja omogućava memorisanje događaja ili kontinualnog snimka. Za memorisanje dužih snimaka odlaganje se vrši putem IP mreže na Buffalo Terabite storage u dužini i nekoliko nedelja. Čak i upotreba regularnog Pentium IV PC-a omogućava prikaz i čuvanje slike sa do 30 kamera istovremeno.

Besplatan Mobotix softver, bez sistema licenci

MOBOTIX MxControlCenter je besplatna Windows aplikacija za prikaz slike sa MOBOTIX kamera bez ograničenja u broju kamera. Za pristup MOBOTIX kameri i prikaz prethodno snimljenih događaja dovoljan je i Internet Explorer. Kontrola pristupa sa password-om i nivoima privilegija je omogućena.

Otporna na sve vremenske uslove

MOBOTIX kamere su namenjene za internu i eksternu upotrebu i otporne su na sve vremenske uslove od –30˚C do +60˚C. Ne treba im dodatno hlađenje leti ili grejanje zimi. Do kamere ide samo mrežni UTP kabl, kroz koje se kamera i napaja upotrebom Power Over Ethernet standarda.