PočetnaOpremaIP KamereMobotix MxSwitch

MxSwitch

MxSwitch

MxSwitch

MxSwitch

Petoportni svič namenjen za montažu na DIN šinu i povezivanje/napajanje do 4 PoE/PoE+ uređaja

Prvi od dva noviteta koji nam stižu iz Mobotix-a je svakako MxSwitch, petoportni svič koji je namenjen za montažu na DIN šinu i ima mogućnost da direktno napaja do 4 PoE/PoE+ uređaja (kamera, interfon…) sa ukupnim PoE budžetom od 75W. Takodje poseduje i jedan uplink port koji nije PoE. Sa MxSwitch korisnik je u mogućnosti da na jednostavan način poveže i napaja kompletan T25 IP interfonski sistem uključujući i elekromagnetnu antitheft zaštitu, MxDoorMaster ili Mx-GPS-Box preko MxBus-a. Sve ovo je moguće zahvaljujući najnovijoj MxSplit tehnologiji koja omogućava da se 2 od 4 parice koriste za pomenute funkcionalnosti.

Prednosti MxSwitch-a

Jednostavna instalacija na TS35 DIN šinu

Četiri PoE+ porta RJ45 (max. 25,5 W po portu odnosno 75 W ukupan budzet switcha)

Jedan RJ45 mrežni port je namenjen za povezivanje sa switch-em, ruterom ili kompjuterom (uplink)

Ugrađeno 12 V DC/1 A napajanje kako bi se napajao door opener

Parice 4/5 i 7/8 nisu iskorišćene na PoE portovima A/D. Moguće iskoristiti na MxSplit terminalima.

Taster za 12 V DC za period od 90 sekundi na terminalima 17/18 (u svrhu privremenog aktiviranja/deaktiviranja anti-theft zaštite T25 okvirima i MxDisplay+ jedinicama

Oslonac za buduća proširenja za DIN šine je uključen

Mobotix

Megapixel tehnologija uz Zoom i Panning

Sa mega-rezolucijom od 2 x 6.0 miliona pixela (3072x2048) i true-color-imagining sistemom za vernost boja, MOBOTIX mrežne kamere postižu rezoluciju 12 x veću nego klasične analogne kamere.

Malo opterećenje propusne moći mreže

MOBOTIX patentirani MxPEG format prenosa slike i zvuka zahteva minimalni kapacitet LAN mreže i ima odgovarajuće rešenje za prenos preko WAN-a (digitalni vod, Frame Relay, iznajmljena veza).

Dvosmerni Audio - Voice over IP i ISDN

MOBOTIX kamere imaju ugrađen mikrofon i zvučnik za dvosmeri audio prenos koji je usklađen sa prenosom slike putem VoIP. Kamera može i emitovati prethodno snimljenu poruku kao upozorenje osobama ispred kamere.

Memorisanje video-audio zapisa

MOBOTIX kamere imaju integrisanu memoriju koja omogućava memorisanje događaja ili kontinualnog snimka. Za memorisanje dužih snimaka odlaganje se vrši putem IP mreže na Buffalo Terabite storage u dužini i nekoliko nedelja. Čak i upotreba regularnog Pentium IV PC-a omogućava prikaz i čuvanje slike sa do 30 kamera istovremeno.

Besplatan Mobotix softver, bez sistema licenci

MOBOTIX MxControlCenter je besplatna Windows aplikacija za prikaz slike sa MOBOTIX kamera bez ograničenja u broju kamera. Za pristup MOBOTIX kameri i prikaz prethodno snimljenih događaja dovoljan je i Internet Explorer. Kontrola pristupa sa password-om i nivoima privilegija je omogućena.

Otporna na sve vremenske uslove

MOBOTIX kamere su namenjene za internu i eksternu upotrebu i otporne su na sve vremenske uslove od –30˚C do +60˚C. Ne treba im dodatno hlađenje leti ili grejanje zimi. Do kamere ide samo mrežni UTP kabl, kroz koje se kamera i napaja upotrebom Power Over Ethernet standarda.