PočetnaOpremaIP KamereMobotix D15 IP kamere

Mobotix D15 IP kamere

Mobotix D12D

Dome IP kamera sa dva senzora, 2x6.2 MegaPixela

Ugao zgrade? Široki prostor? D15 sa dva sočiva je rešenje - jedna kamera, jedna slika, jedan UTP kabl, jedan port na switch-u, jedna IP adresa. MNOGO UŠTEDA.

Mobotix D15 je Dual IP Mega Pixel kamera sa dva individualno podesiva sočiva od po 6.2 megapiksela kao i od po 5 megapiksela. Takav dizajn omogućava jedinstvene primene na uglovima zgrada ili površina sa pokrivanjem 164 stepeni, smanjujući broj kamera i povećavajući jednostavnost cele instalacije.

Ugradnjom dve D15 kamere moguće je dobiti pokrivanje od 328 stepeni.

Moguće su i kombinacije kolor i crno-belih sočiva ili široko-ugaonih i teleskopskih sočiva. Ima dvosmerni audio, infra crveni detektor pokreta, kao i MxBus, Mini USB I Ethernet portove. Podržava PoE klase 1-3 i MicroSD karticu do 128 GB. Takođe poseduje MxActivitySensor čija je funkcija da analizira kretanja ljudi i objekata.

 

Mobotix

D15 serija sada ima još više mogućnosti

Bolji kvalitet slike: D15 DualDome pokriva 164°

Mobotixovi inženjeri su postavili nove standarde kvaliteta slike i korekcije izobličenja sočiva sa novom D15 - 164 stepeni koja pruža fantastične HiRes 164° panoramske slike do 6 MegaPiksela.

Lakša montaža sistema

D15D DualDome sa fiksnim sočivima Dnevno/noćna verzija D15 kamere se odlikuje ogromonom procesorskom snagom, fantastičnom bojom slike u dnevnom režimu rada dok noćni fotosenzor daje neverovatnu sliku čak i u totalnom mraku.
Proces montiranja kamere je sada u mnogome pojednostavljen i bezbedniji jer dnevno/noćni fotosenzori sa sočivima su prethodno instalirani na posebnom tzv. DNight lens bridge (most za sočiva) još u Mobotix fabrici čime se postiže precizno pozicioniranje sočiva, paralelno jedno naspram drugog.
Na ovaj način, dnevni fotosenzor uvek pokriva isto područije kao i noćni senzor poput M15 kamere, bez potrebe da se vrše dodatne korekcije.

 

Povećana bezbednost

D15D kamera je jedinstvena Mobotix kamera sa šok detektorom (poseduju svi IT i SEC modeli) koji predstavlja standardnu funkciju. Na primer, kada kamera primi udarac u kućište, istovremeno može da započne snimanje, da pokrene zvučni alarm i da obavesti kompaniju slanjem email-a o događaju. Uzgred, Mobotix kamere su izuzetno otporne na udarce jer nemaju mehaničkih pokretnih delova i prilikom jakih udaraca ostaju potpuno funkcionalne.
Prednost koje imate kao Mobotix korisnik: Kompletni softver sa funkcijama snimanja i reprodukcije se nalazi u D15D kameri i možete mu pristupiti preko veb brouser-a. Čak i nakon kupovine i instalacije D15 kamere, možete naknodo instalirati besplatni update softvera za poboljšanje kvaliteta panorama slike i da u potpunosti iskoristite prednosti novog šok detektora.

 • IP kamera sa dva nezavisna sočiva - nezavisna pozicije sočiva i vrsta sočiva
 • Maksimalna rezolucija na kameri Sec:6144x2048 pixela (6MEGA), IT:2560x720 pixela
 • 2 senzora CMOS, progressive scan (slika bez treperenja)
 • Osetljivost: (kolor) 0,25-0,013 lux-a (t=1/60-1/1), (crno-bela) 0,05- 0,0025 lux-a (t=1/60-1/1)
 • 30 fps (VGA), 30 fps (1 MPx), 20 fps (3 MPx) MxPEG, 8 fps (6 MPx) MxPEG
 • Kompresija MxPEG, M-JPEG, JPG, H.264 (Video-VoIP-Telephony)
 • Automatska promena konfiguracije/snimanja/alarma - dan/noć, radni/neradni dan
 • Programiranje alarma na kretanje, vreme, svetlost, buku, temperaturu, IP paket
 • Pasive-Infra-Red Detektor za otkrivanje kretanja u mraku
 • Snimanje na MicroSD karticu kapaciteta (128GB) ili eksterni hard disk
 • Potrošnja 4,5W, moguće napajanje 12V iz UPS/akumulatora
 • Snimanje zvuka, prenos glasa iz centra, emitovanje poruka na događaj
 • Signal In/Out, aktiviranje eksternih uređaja
 • VoIP klient, routing funkcija, filteri pristupa
 • POE klasa 1-3, IP65, -30˚/+60˚C, bez grejanja i hlađenja, bez eks. kućišta

Megapixel tehnologija uz Zoom i Panning

Sa mega-rezolucijom od 2 x 6.0 miliona pixela (3072x2048) i true-color-imagining sistemom za vernost boja, MOBOTIX mrežne kamere postižu rezoluciju 12 x veću nego klasične analogne kamere.

Malo opterećenje propusne moći mreže

MOBOTIX patentirani MxPEG format prenosa slike i zvuka zahteva minimalni kapacitet LAN mreže i ima odgovarajuće rešenje za prenos preko WAN-a (digitalni vod, Frame Relay, iznajmljena veza).

Dvosmerni Audio - Voice over IP i ISDN

MOBOTIX kamere imaju ugrađen mikrofon i zvučnik za dvosmeri audio prenos koji je usklađen sa prenosom slike putem VoIP. Kamera može i emitovati prethodno snimljenu poruku kao upozorenje osobama ispred kamere.

Memorisanje video-audio zapisa

MOBOTIX kamere imaju integrisanu memoriju koja omogućava memorisanje događaja ili kontinualnog snimka. Za memorisanje dužih snimaka odlaganje se vrši putem IP mreže na Buffalo Terabite storage u dužini i nekoliko nedelja. Čak i upotreba regularnog Pentium IV PC-a omogućava prikaz i čuvanje slike sa do 30 kamera istovremeno.

Besplatan Mobotix softver, bez sistema licenci

MOBOTIX MxControlCenter je besplatna Windows aplikacija za prikaz slike sa MOBOTIX kamera bez ograničenja u broju kamera. Za pristup MOBOTIX kameri i prikaz prethodno snimljenih događaja dovoljan je i Internet Explorer. Kontrola pristupa sa password-om i nivoima privilegija je omogućena.

Otporna na sve vremenske uslove

MOBOTIX kamere su namenjene za internu i eksternu upotrebu i otporne su na sve vremenske uslove od –30˚C do +60˚C. Ne treba im dodatno hlađenje leti ili grejanje zimi. Do kamere ide samo mrežni UTP kabl, kroz koje se kamera i napaja upotrebom Power Over Ethernet standarda.